Ahjulõhe ja seene-õunahautis
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Kala, Sisaldab seeni, Sisaldab sojat, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sisaldab kala

Ahjulõhe ja seene-õunahautis

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 600 g
    lõhet
  • 2 tl
    kalamaitseainet
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Seene-õunahautis:
  • 1 karp
    (200 g) šampinjone
  • 1
    värske õun
  • 1
    väike sibul
  • 1 sl
    võid või margariini
  • 1 sl
    nisujahu
  • 2 dl
    koort
  • 2 tl
    sojakastet
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhefileelt luud ja rasv. Lõika lõhefilee portsjonisuurusteks tükkideks. Tõsta kalatükid määritud ahjuvormi, nahk allapoole. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Maitsesta küps kala ja kata fooliumiga. Valmista hautis. Puhasta ja tükelda seened. Koori õunad ja lõika kuubikuteks. Koori ja peenesta sibul. Prae seeni kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa õun, sibul ja tükike võid. Sega paar minutit. Sega hulka jahu. Lisa koor, sojakaste ja maitseained. Lase hautisel mõni minut keeda.