Banoffee
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Euroopa, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Sõbrapäev, Uus aasta, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Munavaba, Jõulud, Magustoit

Banoffee

7 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 0.5 pakki
    Bastogne karamellsuhkru küpsiseid
  • 50 g
    sulatatud võid või margariini
  • Täidis:
  • 1 purk
    magusat kondenspiima
  • 2
    banaani viilutatult
  • 2.5 dl
    vahukoort
  • 2 tl
    vanillisuhkrut või vanillikauna seemneid
  • 1.5 sl
    suhkrut
  • Peale:
  • 1
    purustatud karamellsuhkru küpsis
 

Valmistamisjuhend

Purusta küpsised (hoia pisut puru kaunistamiseks). Lisa hulka sulatatud või/margariin ja sega ühtlaseks. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivormi servad küpsetuspaberi ribaga või aseta ainult lahtikäiva vormi servad otse serveerimisvaagnale. Pane küpsise-võisegu vormi põhja ja vajuta ühtlaseks. Soovi korral tõsta korraks külmikusse tahenema.

Pane magus kondenspiim suurde kaussi ja soojenda mikrolaineahjus poolel võimsusel minut korraga, kokku umbes 5–6 minutit, vahepeal segades, kuni kondenspiim pakseneb. Määri kondenspiim küpsisepõhjale. Viiluta peale üks banaan.

Vahusta koor ning maitsesta vanilli ja suhkruga. Tõsta koor kergelt banaaniviiludele.Eemalda banoffee vormist, lükates noa vormi ja koogi vahele. Eemalda koogivormi servad. Viiluta peale teine banaan ja raputa peale küpsisepuru.