Beef Wellington ja õllekaste
Meeldib
3 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keeruline valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sojat, Sisaldab seeni, Veiseliha, Euroopa, Pearoog

Beef Wellington ja õllekaste

6 portsjonit
Varu aega
Keeruline valmistada

 

Keera veise sisefilee lehttainasse ning peida filee sisse muu hulgas peekonit, šampinjone ja ürte. Beef Wellington on klassikaline piduroog, mis sobib hästi näiteks isadepäevaks. Õllekaste annab fileele viimase lihvi. Vaata piltjuhiseid!

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    veise sisefileed
  • pisut soola
  • Praadimiseks:
  • õli
  • Täidis:
  • 3
    peekoniviilu
  • 200 g
    šampinjone
  • väike sibul
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 2 sl
    peenestatud maitsetaimi, näiteks peterselli, basiilikut
  • Taignakate:
  • 3
    lehttainalehte
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Õlle-koorekaste:
  • 2 dl
    õlut
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1 sl
    magusat sojakastet
  • 1 sl
    maisitärklist
  • 1
    puljongikuubik (näiteks veiseliha)
 

Valmistamisjuhend

Valmista täidis. Tükelda peekon. Tükelda seened ja sibul. Prae neid pannil koos peekoniga. Maitsesta ja lase jahtuda. Puhasta ja pruunista toasoe filee. Tõsta jahtuma ja maitsesta. Lao sulanud tainalehed üksteise kõrvale, nii et servad jäävad pealekuti, ja rulli kokku suureks leheks. Tõsta tainalehe keskele seenesegu ja tõsta peale filee. Määri taina servad munaga. Keera tainas filee ümber nii, et filee on kaetud. Aseta sissepakitud filee ahjuplaadile, ühenduskoht allapoole. Määri pind munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 60 kraadi. Hetk enne lahtilõikamist lase fileel veidi seista. Valmista kaste. Keeda õlut, koort ja lihapuljongit 5–7 minutit. Maitsesta sojakastmega ning paksenda väheses külmas vees lahustatud tärklisega. Lase keema.