Bostoni sai šokolaadiga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Ameerika, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Jõulud, Piknik, Magustoit

Bostoni sai šokolaadiga

12 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Saiatainas:
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    kardemoni
  • soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 7 dl
    nisujahu
  • 75 g
    võid või margariini
  • Täidis:
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • 75 g
    võid või margariini
  • 4 sl
    suhkrut
  • Määrimiseks:
  • kanamuna
  • Peale:
  • pärlsuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Valmista tainas. Murenda pärm käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa maitseained, suhkur, muna ja osa jahust. Sega veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas jahuga kaetud laual kandiliseks plaadiks. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Määri tainalehele pehme margariin ja šokolaad. Raputa peale suhkur. Keera tainas rulli. Lõika rullist 7–9 tükki. Pane need vormi, lõikepind ülespoole.

Kata rätikuga ja lase 15 minutit kerkida. Määri pind munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit.