Broilerimaksa pasteet
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Linnuliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab sojat, Sisaldab liha, Sisaldab linnuliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Uus aasta, Varu aega, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Munavaba, Jõulud, Piknik

Broilerimaksa pasteet

10 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

 

Is tehtud broilerimaksa pasteedile annavad maitset muu hulgas apelsin ja tüümian. Paku maksapasteeti kas Rootsi lauas või vii koos leivaga kingituseks.

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    külmutatud broilerimaksa
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 100 g
    võid
  • 0.5
    apelsini riivitud koor
  • 1 tl
    tüümiani
  • 1.5 tl
    peeneteralist meresoola
  • 2 sl
    konjakit või apelsinimahla
  • Peale:
  • 1
    želatiinileht
  • 1 dl
    kanapuljongit
  • 1 sl
    sojakastet
 

Valmistamisjuhend

Lase maksal külmikus sulada. Nõruta ja vajadusel eemalda kelme. Kuivata maksatükid köögipaberiga. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid väheses võis. Maitsesta riivitud apelsinikoore ja tüümianiga. Lisa pannile ülejäänud või. Lisa ka maksa ja küpseta kiiresti mõlemalt poolt nii, et need jäävad seest punakaks. Vala segu köögikombaini. Surista ühtlaseks. Maitsesta soola ja konjaki või apelsinimahlaga. Kalla segu umbes 0,5-liitrisesse ahjuvormi või mitmesse väiksemasse. Kata kilega. Lase vormil tund aega jahedas hanguda. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Lase kanapuljong koos sojakastmega keema ja lahusta želatiinileht puljongis. Lase puljongil pisut jahtuda ja tõsta lusikaga pasteedile. Enne serveerimist laste külmas seista.