Broileripirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Linnuliha, Sisaldab seeni, Sisaldab liha, Sisaldab linnuliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada

Broileripirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 125 g
    võid või margariini
  • 3.5 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 1.5 sl
    vett
  • Täidis:
  • 1 pakk
    (200 g) šampinjone
  • 1 pakk
    (140 g) peekonit
  • 3
    broilerifileed
  • soola
  • musta pipart
  • 2 dl
    koort
  • 2
    kanamuna
  • 5
    tükki külmutatud spinatit
 

Valmistamisjuhend

Sega omavahel pehme rasvaine ja jahu. Lisa sool, muna ja vesi ning sega ühtlaseks massiks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Vajuta tainapõhja kahvliga augud ning tõsta tainas täidise tegemise ajaks külmikusse. Puhasta ja tükelda seened. Lõika peekon kääridega tükkideks. Lõika broilerifileed kuubikuteks. Prae šampinjone kuival pannil, kuni vedelik on neist aurustunud. Tõsta seened pannilt. Pruunista pannil peekon ja tõsta see köögipaberile nõrguma. Pruunista peekonirasvas broileritükid ning maitsesta soola ja pipraga. Võta pann tulelt ning tõsta pannile seened ja peekon. Sega läbi ja lase jahtuda. Sega kokku koor, munad ja sulatatud spinatitükid. Kalla broilerisegu pirukavormi ja kalla peale koore-munasegu. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 35 minutit.