Brokolipitsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Itaalia, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Munavaba, Suhkruvaba, Juur- ja köögiviljad, Piknik

Brokolipitsa

2 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 dl
    vett
  • 15 g
    pärmi
  • suhkrut
  • soola
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 3 dl
    nisujahu
  • Täidis:
  • 400 g
    brokolit
  • 1.5 sl
    oliiviõli
  • 3 sl
    pestokastet
  • 2 dl
    riivitud mozzarella't
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur, sool, õli ja jahu. Sõtku tainas sitkeks. Lase tainal rätiku all kahekordseks kerkida. Lõika brokolivarre ots ära ja koori vars. Tükelda brokoli ning keeda paar minutit soolaga maitsestatud väheses vees. Nõruta ning loputa üle külma veega, et küpsemine lakkaks.

Jaga tainas kaheks ja rulli need pitsapõhjadeks. Tõsta põhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda põhjadele õli ja määri peale pesto. Tõsta peale brokolitükid ja riivjuust. Küpseta 250-kraadise ahju alumises osas umbes 12 minutit.