Datli-šokolaadikook
Meeldib
0 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Datli-šokolaadikook

20 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    (1 pakk) kivita datleid
  • 2 dl
    vett
  • 2 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    rummi, konjakti või õunamahla
  • 200 g
    margariini
  • 100 g
    šokolaadi
  • 3
    kanamuna
  • 3.5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 tl
    jahvatatud kardemoni
  • Glasuur:
  • 2 dl
    vahukoort
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • Vormi sisse:
  • margariini
  • riivsaia
 

Valmistamisjuhend

Tükelda datlid. Keeda suhkruga segatud vees keskmisel kuumusel, vahepeal segades, kuni tekib püree. Tõsta pliidilt. Sega hulka alkohol või mahl, margariin ja tükeldatud šokolaad. Lase jahtuda.

Lisa ühekaupa munad, pidevalt segades. Lisa hulka omavahel segatud kuivained. Kalla tainas määritud ja riivsaiaga kaetud koogivormi (u 1,5 l). Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Võta vormist välja ja lase jahtuda.

Aja koor potis keema. Tõsta pliidilt. Lisa koore hulka tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase pisut jahtuda ja vala koogile.