Estragoniga vormileib
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Estragoniga vormileib

1 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    vett või piima
  • 1 tl
    kuivatatud estragoni
  • 1 dl
    oliiviõli (võid proovida ka maitseõli)
  • 1.5 tl
    ürdisoola
  • 1 dl
    röstitud piiniaseemneid (või kõrvitsaseemneid vms)
  • 2 dl
    nisukliisid
  • 8 dl
    nisujahu
  • 2 pakki
    kuivpärmi või 25 g värsket pärmi
 

Valmistamisjuhend

Soojenda vedelik käesoojaks. Kui kasutad kuivpärmi, võib vedelik olla kuumem kui 42 kraadi. Kui kasutad värsket pärmi, lahusta see käesoojas vedelikus. Lisa sool, estragon, oliiviõli, ürdisool, röstitud seemned ning nisukliide ja kuivpärmiga kokku segatud nisujahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kahekordseks kerkida. Sõtku tainast õhumullid välja ja pane küpsetusvormi. Kata rätikuga ja lase soojas kohas kerkida.

Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 20–30 minutit või kuni pind on krõbe ja pruunikas.

Kummuta leib vormist välja ja paku kohe.