Hakkliha-pasta gratään
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Itaalia, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Pastatoidud, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada

Hakkliha-pasta gratään

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 8 dl
    keedetud pastat, näiteks fusilli
  • Hakklihakaste:
  • 1 pakk
    (400 g) hakkliha
  • 1 sl
    õli
  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 purk
    (400 g) purustatud tomateid
  • 2 sl
    tomatipüreed
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 1 tl
    tšillipastat
  • Juustukaste:
  • 2 dl
    piima
  • 1 sl
    maisitärklist
  • 2 dl
    lihapuljongit
  • 150 g
    sulatatud juustu
  • Peale:
  • riivitud juustu
 

Valmistamisjuhend

Valmista hakklihakaste. Prae hakkliha pannil ning lisa juurde kooritud ja hakitud sibul ning küüslauguküüs. Pane pannile purustatud tomatid ja tomatipüree ning maitseained. Keeda väiksel kuumusel umbes 15 minutit. Keeda pasta pakendi õpetuse järgi valmis.

Valmista juustukaste. Mõõda kastrulisse piim ja maisitärklis. Sega ühtlaseks. Lisa lihapuljong ja sulatatud juustu tükid. Keeda, kuni juust on ühtlaseks sulanud ja kaste pakseneb. Tõsta määritud ahjuvormi kihiti hakklihakastet ja pastat. Vala peale juustukaste. Raputa peale riivjuust. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit.