Hernesupp
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Vene, Läti, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Eesti, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba, Laktoosivaba, Supp

Hernesupp

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisained

  • 500 g
    kuivatatud herneid
  • 2.5 l
    vett
  • 350 g
    peekonit
  • 1
    suur sibul
  • 3
    porgandit
  • 100 g
    sellerit
  • 2.5 sl
    sinepit
  • 1.2 tl
    soola
  • soovi korral majoraani
 

Valmistamisjuhend

Loputa herned ja pane need ööks külma vette ligunema. Keeda herneid leotamisvees ja koori pinnale tekkiv vaht ära. Hauta kaane all umbes tund aega. Prae peekon pannil ja lisa hulka hakitud sibul ja porgandi- ning selleriribad. Sega veidi ja lisa siis hernesupi hulka. Maitsesta sinepi ja soolaga, soovi korral ka vähese majoraaniga. Keeda veel üks tund.

Söö juurde rukkileiba.

Vihje! Kui kasutad sealihatükki või seakooti, lisa 300–500 g liha herneste hulka juba keetmise alguses. Pärast keetmist eemalda liha küljest luu ja tükelda liha supi hulka.

Sarnased retseptid

KASUTAJATE ARVUSTUSED