Jõhvikapumat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Marjad, Gluteenivaba, Munavaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi

Jõhvikapumat

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    (1,5 dl) glükoosisiirupit
  • 2 sl
    siirupit
  • 2.5 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    vett
  • 2 dl
    vahukoort
  • 0.5 tl
    soola
  • 1.5 dl
    tuhksuhkrut
  • 1 sl
    vett
  • 1 sl
    vanillisuhkrut
  • 1.5 dl
    hakitud kuivatatud jõhvikaid
 

Valmistamisjuhend

Sega paksu põhja ja kõrge äärega kastrulis kokku siirup, suhkur ja vesi. Keeda kiiresti segades, kuni segu temperatuur on 124 °C (kasuta digitermomeetrit). Lisa kastrulisse koor ja sool (ettevaatust, segu kerkib üles!). Kuumuta segades uuesti 124 kraadini. Tõsta kastrul pliidilt ja lase jahtuda 90 kraadini. Vahepeal sega jahtuvat massi. Sega vesi, tuhksuhkur ja vanillisuhkur pastaks. Vajadusel lisa tilkhaaval vett. Lisa suhkrupasta ja jõhvikad tugevalt segades kuuma massi hulka. Kalla mass küpsetuspaberile. Lase vähemalt paar tundi jahtuda. Lõika tükkideks.