Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
200 g(1,5 dl) glükoosisiirupit
-
2 slsiirupit
-
2.5 dlsuhkrut
-
0.5 dlvett
-
2 dlvahukoort
-
0.5 tlsoola
-
1.5 dltuhksuhkrut
-
1 slvett
-
1 slvanillisuhkrut
-
1.5 dlhakitud kuivatatud jõhvikaid
Valmistamisjuhend
Sega paksu põhja ja kõrge äärega kastrulis kokku siirup, suhkur ja vesi. Keeda kiiresti segades, kuni segu temperatuur on 124 °C (kasuta digitermomeetrit). Lisa kastrulisse koor ja sool (ettevaatust, segu kerkib üles!). Kuumuta segades uuesti 124 kraadini. Tõsta kastrul pliidilt ja lase jahtuda 90 kraadini. Vahepeal sega jahtuvat massi. Sega vesi, tuhksuhkur ja vanillisuhkur pastaks. Vajadusel lisa tilkhaaval vett. Lisa suhkrupasta ja jõhvikad tugevalt segades kuuma massi hulka. Kalla mass küpsetuspaberile. Lase vähemalt paar tundi jahtuda. Lõika tükkideks.