Jõuluaja brüleekreem
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Itaalia, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Uus aasta, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Jõulud, Piimatooted, Magustoit

Jõuluaja brüleekreem

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 4 dl
    piima
  • 1
    kaneelipulk
  • 6
    tervet nelki
  • 1 tl
    kardemoniseemneid
  • 2
    kanamuna
  • 2
    munakollast
  • 1 dl
    suhkrut
  • Suhkrusiirup:
  • 1 dl
    suhkrut
  • 3 sl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Valmista suhkrusiirup. Sulata suhkur väiksel pannil, kuni see muutub helepruuniks. Ära lase kõrbema minna. Lisa ettevaatlikult vesi ja lase ühtlaseks keeda.

Jaota suhkrusiirup kohe nelja väiksesse ahjukindlasse portsjonivormi. Liiguta vorme käes nii, et siirup katab põhja.

Lase keema piim ja maitseained. Tõsta pliidilt ja lase 15 minutit maitsestuda. Kuumuta uuesti peaaegu keemiseni. Sega kokku munad, munakollased ja suhkur. Kalla maitseainetega piim läbi sõela ja sega munasegu hulka. Vala segu portsjonivormidesse.

Tõsta vormid ühte suurde kõrge servaga ahjuvormi. Kalla suurde ahjuvormi keevat vett nii palju, et portsjonivormid jäävad 2/3 ulatuses vee sisse. Tõsta ahjuvorm 175-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 40 minutit. Lase jahtuda.

Kata kilega ja tõsta ööseks külmikusse. Libista noatera kreemi ja vormi vahele ning eralda kreemiservad vormi küljest. Pane taldrik tagurpidi vormi peale ja kummuta kreem taldrikule.