Jõulusink
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab teravilja, Uus aasta, Varu aega, Keskmine raskusaste, Jõulud

Jõulusink

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Mahlase jõulusingi saladus on see, et külmutatud sink sulatatakse aeglaselt ja küpsetatakse mõõdukal temperatuuril. Sink säilitab oma hea maitse kauem, kui hoida seda kogu aeg fooliumiga kaetult külmas.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    (u 6 kg) soolatud jõulusink
  • küpsetuskott
  • Kate:
  • 3 sl
    sinepit
  • 3 sl
    õunapüreed
  • 1 dl
    riivsaia
  • (terveid nelke)
 

Valmistamisjuhend

Sega omavahel sinep ja õunapüree. Määri segu singi pinnale ja raputa peale riivsai. Pruunista 250-kraadises ahjus, kuni kate saab ilusa värvi. Soovi korral vajuta singi pinnale kaunistuseks terveid nelke.

Sink säilitab oma hea maitse kauem, kui hoida seda kogu aeg fooliumiga kaetult külmas. Lõika valmis serveerimiseks vajalik kogus; hoia sinki toatemperatuuril võimalikult lühikest aega.

Küpseta sinki alguses umbes 1/2 tundi 200 kraadi juures, seejärel vähenda ahju temperatuur 125 kraadini. Küpseta, kuni lihatermomeeter näitab 80 kraadi. Küpsetusaeg on umbes 50 minutit ühe kilo kohta. Küpsetusaeg oleneb singi suurusest, kujust, algtemperatuurist ja isegi kondisusest.

Lase ahjust võetud küpsel singil 15–20 minutit jahtuda. Eemalda küpsetuskott ja kalla küpsetusleem nõusse. Eemalda singi küljest võrk ja nahk ning osa pekist. Langeta temperatuur 250 kraadini.

Tõsta sügavkülmutatud sink enne küpsetamist aegsasti sulama. Lase singil sulada pakendis. Umbes 6-kilose singi sulamisaeg külmikus vm sarnases külmas kohas on 2–3 ööpäeva. Paar tundi enne küpsetamist tõsta sink toatemperatuurile. Parima tulemuse saad siis, kui singi sisetemperatuur ahjupanekul on umbes +10 kraadi. Jälgi, et sink liigselt ei soojene.

Eemalda sink pakendist. Kui singi ümber on võrk, jäta see küpsetamise ajaks alles. Pane sink küpsetuskotti ja sulge kott. Lõika küpsetuskoti ülanurka väike õhuava. Küpsemise jälgimiseks kasuta lihatermomeetrit. Vajuta lihatermomeeter singi kõige paksemasse kohta nii, et selle ots ei puutu vastu konti. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tõsta sink ahjuplaadile, kamar ülespoole. Lükka sink ahju ja keera lihatermomeeter ahjuukse poole, et oleks lihtne temperatuuri jälgida.