Juustu-paprikapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Juur- ja köögiviljad, Piknik

Juustu-paprikapirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g
    margariini
  • 4 dl
    täisteranisujahu (või jämedat nisujahu)
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 purk
    (200 g) vedelat hapukoort
  • Täidis:
  • 1
    punane paprika
  • 1
    roheline või kollane paprika
  • 1
    küüslauguküüs
  • 2 sl
    õli
  • soola
  • 1 purk
    (300 g) kivita oliive
  • 2 dl
    köögikoort
  • 200 g
    crème fraîche´i
  • 2
    kanamuna
  • 1 tl
    rosmariini
  • purustatud musta pipart
  • 100 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Valmista põhja jaoks tainas. Sega küpsetuspulber ja sool jahu hulka ning sega jahu sõrmede vahel margariinitükkidega kokku. Lisa hapukoor ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks.

Tee käed jahuseks ja vajuta tainas võiga määritud vormi (läbimõõt 24–25 cm) põhjale ja äärtesse.

Loputa ja poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad kuubikuteks. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta paprikakuubikud ja hakitud küüslauk õlis pehmeks. Maitsesta vähese soolaga. Nõruta oliivid ja haki peenemaks.

Sega kokku köögikoor ja crème fraîche, munad, rosmariin ja pipar.

Laota kuumutatud paprikasegu ja oliivitükid tainapõhjale. Kalla koore-munasegu täidise peale. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pind saab kauni värvi.