Kahe šokolaadi ruudud
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Sõbrapäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Magustoit

Kahe šokolaadi ruudud

8 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    suhkrut
  • 3 sl
    kartulitärklist
  • 1.5 sl
    kakaopulbrit
  • 0.5 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 200 g
    tumedat šokolaadi
  • 4 dl
    vahukoort
 

Valmistamisjuhend

Valmista esmalt täidis. Tee šokolaad suuremateks tükkideks. Kuumuta 2 dl koorest kastrulis keemiseni. Tõsta kastrul pliidilt, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud. Lase segul tund aega toasoojas seista. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult, tõstvate liigutustega. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas 5–6 minutit.

Kummuta koogipõhi puhtale küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Eemalda ettevaatlikult põhja all olnud paber. Tõsta 1 dl šokolaadisegust glasuuri jaoks teise kaussi. Vahusta ülejäänud koor ja sega tõstvate liigutustega ettevaatlikult ülejäänud šokolaadisegu hulka. Lõika koogipõhi neljaks osaks. Tõsta üks osadest koogialusele. Määri 1/3 šokolaadi-kooresegust tainapõhjale. Tõsta peale teine koogitükk ja korda, kuni kõik kihid on üksteise peal. Määri peale šokolaadiglasuur. Lõika kook ühesuurusteks ruutudeks.