Kartulileib
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Juur- ja köögiviljad, Piknik

Kartulileib

2 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    jahust kartulit
  • 4 dl
    piima
  • 0.8 dl
    siirupit
  • 0.5 dl
    kaljalinnaseid
  • 2 tl
    soola
  • 1 tl
    aniisiseemneid
  • 0.5 tl
    fenkoliseemneid
  • 7 dl
    jämedat täistera rukkijahu
  • 1 pakk
    kuivpärmi
  • 8 dl
    nisujahu
  • Määrimiseks:
  • 2 sl
    siirupit
  • 2 sl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Keeda pehmeks ja nõruta. Püreesta kartulid elektrimikseri või pudrunuiaga. Sega hulka piim, siirup ja linnased. Maitsesta soola ja purustatud seemnetega. Sega kuivpärm rukkijahuga ja sega jahu käesooja taina hulka. Lisa taignasse vähehaaval nisujahu nii, et tainas jääb sitke ja tugev. Lase tainal tund aega toatemperatuuril kerkida. Sõtku tainas jahusel laual läbi ja vormi sellest kaks leiba. Tõsta leivad 15 minutiks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Küpsemise lõpupoole pintselda leibasid siirupiveega.