Kitsejuustupirukas ja vaarikakaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Marjad, Lihavõtted, Jõulud, Magustoit

Kitsejuustupirukas ja vaarikakaste

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 125 g
    margariini
  • 2 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 purki
    (à 125 g) lahjat kohupiima
  • Täidis:
  • 1 purk
    (300 g) kodujuustu
  • 1 purk
    (150 g) pehmet kitsejuustu
  • 2
    kanamuna
  • 3 sl
    suhkrut
  • Vaarikakaste:
  • 200 g
    külmutatud vaarikaid
  • 4 sl
    moosisuhkrut
  • 3 sl
    lahjendatud marja- või sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Sega rasvaine, jahu ja küpsetuspulber sõrmedega läbi. Lisa kohupiim. Sega ühtlaseks. Vajuta tainas toidukile peal leheks ja mähi kinni. Tõsta külmikusse. Valmista kaste. Keeda vaarikaid, moosisuhkrut ja mahla paar minutit kastrulis. Suru segu läbi sõela. Lase jahtuda.

Sega kokku kodujuust, kitsejuust, muna ja suhkur. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt umbes 24 cm) põhjale ja äärtesse. Torka taina sisse kahvliga augud. Kalla täidis taina peale. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Lase jahtuda. Paku juurde vaarikakastet.