Koogid ploomivahuga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Jõulud, Magustoit

Koogid ploomivahuga

20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    suur lehttainaleht (600 g)
  • Ploomivaht:
  • 1
    želatiinileht
  • 1 dl
    vahukoort
  • 2 dl
    Kreeka jogurtit
  • 2 dl
    ploomimarmelaadi
  • 3 sl
    suhkrut
  • 2 sl
    sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Valmista täidis. Leota želatiinilehti umbes 5 minutit külmas vees. Vahusta koor. Sega kokku jogurt, marmelaad ja suhkur. Lase sidrunimahl keema ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinileht. Nõruta mahl peene joana ploomisegu hulka. Sega ettevaatlikult hulka vahukoor. Enne kookidesse pigistamist lase segul paar tundi taheneda.

Tõsta tainas sulama. Rulli sulanud tainaleht suuremaks, umbes 35 x 45 cm suuruseks leheks. Lõika tainalehest kas ümmarguse piparkoogivormi (läbimõõt u 5,5 cm) või napsuklaasiga umbes 40 ketast. Lõika väiksema piparkoogivormi (läbimõõt 3,5 cm) või nt pudelikorgiga poolte tainaketaste keskkoht ära. Tõsta auguga tainakettad tervete ketaste peale. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tõsta peale teine küpsetuspaber. Tõsta paberi mõlemasse otsa raskuseks nt suurem terasnuga. Pealmine küpsetuspaber ei lase tainal liigselt kerkida. Küpseta 225 kraadi juures 10–12 minutit. Lase jahtuda. Täida kookide süvendid ploomivahuga. Kaunista tuhksuhkruga.