Kõrvitsa-juustukook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Kõrvitsa-juustukook

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kõrvits sobib ka magustoitudesse.

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    Digestive'i küpsiseid
  • 50 g
    sulatatud võid
  • Täidis:
  • 400 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 1.2 dl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 3
    muna
  • 0.5
    muskaatkõrvitsat
  • 1 tl
    riivitud sidrunikoort
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1 tl
    kaneeli
  • 1 tl
    ingverit
  • 0.5 tl
    kardemoni
 

Valmistamisjuhend

Koori ja tükelda muskaatkõrvits. Keeda kõrvitsatükid vees pehmeks, vala vesi ära ja püreesta kõrvits. Võta täidise jaoks 2 dl püreed. Valmista põhi. Purusta küpsised, sega hulka sulavõi. Kata lahtikäiva põhjaga koogivormi (20–22 cm) põhi küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisesegu vormi põhja ja äärtesse. Valmista täidis. Vahusta mikseriga juust, lisa ülejäänud koostisained. Kalla segu põhja peale. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. Küpsetamise poole peal kata kook küpsetuspaberiga. Lase koogil vähemalt 3 tundi külmas kohas maitsestuda.