Lõhebasturmaa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Kala, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Laktoosivaba, Sisaldab kala

Lõhebasturmaa

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 600 g
    lõhefileed
  • jämedat meresoola
  • 2 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 tl
    purustatud musta pipart
  • 2 tl
    purustatud roseepipart
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhefileelt nahk, luud ja rasv. Lõika lõhe pikkupidi (selgroosuunaliselt) neljaks kangiks. Maitsesta kangid soolaga ja keera tihedalt toidukilesse. Panne tunniks külmikusse maitsestuma. Eemalda kile ja pühi sool maha. Prae kuival kuumal pannil korraga kahte lõhekangi umbes 10 sekundit mõlemalt poolt. Sega kokku maitseained. Raputa maitseained lõhekangide pinnale.

Keera lõhetükid (igaüks eraldi) toidukilesse ning lase kas külmikus umbes 4 tundi või sügavkülmas üks tund maitsestuda ja jahtuda. Eemalda kile ja lõika viiludeks.