Mahlane õunapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Suvi, Puuviljad, Magustoit

Mahlane õunapirukas

16 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    margariini
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    kardemoni
  • soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 1
    kanamuna määrimiseks
  • Õunapüree:
  • 5.5
    (u 700 g) (kodumaist) õuna
  • 0.5
    sidruni mahl
  • 3 sl
    vett
  • 3 dl
    moosisuhkrut
  • Peale:
  • 5.5
    (kodumaist) õuna
  • 2 tl
    kaneeli
  • 4.5 sl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Valmista õunapüree. Koori õunad, eemalda seemnekojad ja haki peeneks. Tõsta potti õunatükid, sidrunimahl, pisut vett ja moosisuhkur. Keeda umbes 10 minutit, vahepeal segades. Püreesta. Lase jahtuda. Sulata kastrulis rasvaine ja kalla hulka piim. Soojenda käesoojaks. Vala segu kaussi ja murenda hulka pärm. Lisa maitseained ja muna ning sega. Lisa jahu ja sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku tainas jahuga kaetud laual sitkemaks ja rulli ahjuplaadi suuruseks leheks. Eemalda õuntest seemnekojad. Ära koori, lõika õhukesteks viiludeks. Määri piruka servad lahtiklopitud munaga ja määri tainapõhjale õunapüree. Lao õunaviilud tainale ning raputa peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit.