Maitsestatud maasikamoos
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Vegan, Marjad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid

Maitsestatud maasikamoos

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    (2 l) maasikaid
  • 0.5 dl
    sidrunimahla
  • 500 g
    moosisuhkrut
  • 1
    sidruni peenelt riivitud koor
  • 2 sl
    peeneks hakitud värsket basiilikut
 

Valmistamisjuhend

Puhasta ja tükelda maasikad. Mõõda potti sidrunimahl ja maasikad. Kuumuta väikesel kuumusel, kuni marjadest hakkab eralduma auru. Lisa moosisuhkur ja sega ühtlaseks. Kuumuta aeglaselt keemiseni ja keeda ilma kaaneta 10–15 minutit. Koori pinnale kogunenud vaht ära. Maitsesta moos sidrunikoore ja hakitud basiilikuga. Kontrolli maitset ja kui soovid, lisa basiilikut. Lase moosil 30 minutit jahtuda, paar korda segades. Tõsta moos puhastesse purkidesse ja kaaneta purgid. Tõsta külmikusse. Moos tarretub umbes ööpäevaga.