Liigitus
Koostisosad
-
4punast paprikat
- Marinaad:
-
1.5 dlkülmpressi oliiviõli
-
2 slpunase veini äädikat
-
1 slkristall-roosuhkrut
-
0.5 tlköömneid
-
1 dlhakitud värsket basiilikut
Valmistamisjuhend
Loputa ja poolita paprikad. Eemalda seemned. Pane paprikad ahjuplaadile, koor ülespoole. Grilli paprikaid ahju grillfunktsiooni all 250 kraadi juures ning seejärel ahju ülemises osas 10–15 minutit või kuni paprikad võtavad mõnusalt värvi ja koorele tekib musti laike. Tõsta kuumad paprikad 15 minutiks külmutuskotti. Seejärel saad koore lihtsalt ära tõmmata. Vahepeal sega karbis kokku marinaadi koostisained. Lõika kooritud paprikad ribadeks ning tõsta kohe marinaadi sisse. Lase külmikus vähemalt paar tundi, kuid veel parem hommikuni maitsestuda. Paku eelroana röstsaia peal või salatisse segatult. Marineeritud grillpaprika sobib ka kala- või liharoa juurde.