Masariinid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Lihavõtted, Magustoit

Masariinid

22 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhjad:
  • 4 dl
    nisujahu
  • soola
  • 200 g
    võid või margariini
  • 1.5 dl
    tuhksuhkrut
  • 1
    kanamuna
  • Vormide määrimiseks:
  • võid või margariini
  • Täidis:
  • 1 purk
    (300 g) küpsetamiseks sobivat moosi (nt aprikoosi, vaarika)
  • 300 g
    mandlimassi
  • 150 g
    pehmet võid või margariini
  • 3
    kanamuna
  • Glasuur:
  • 3 dl
    tuhksuhkrut
  • 4.5 sl
    mahlakontsentraati
 

Valmistamisjuhend

Valmista põhjade jaoks tainas. Sega sõrmede vahel jahu, sool, võikuubikud ja tuhksuhkur. Sega hulka muna. Mähi tainas toidukilesse ja tõsta 30–60 minutiks või kogu ööks külmkappi. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks (u 1/2 cm paksuseks) leheks.

Tõsta määritud vormid kõrvuti lauale. Tõsta tainaleht tainarulli abil vormidele. Vajuta tainarulliga peale, nii et vormide servad lõikavad taina katki. Vajuta tainas jahuste sõrmedega vormide põhjale ja servadele.

Vahusta täidise jaoks mikseriga pehme või ja mandlimass. Lisa ühekaupa munad, mikserdamist jätkates. Tõsta vormidesse taina peale lusikatäis moosi. Tõsta peale või- ja mandlimass. Tõsta vormid ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 15–20 minutit või kuni täidis on küpsenud ja tainas hakkab vormide küljest lahti tulema. Jahuta pisut ja tõsta masariinid vormidest välja. Sega tuhksuhkur ja mahl vedelaks glasuuriks. Tõsta glasuur lusikaga või pigista tordipritsiga jahtunud masariinide peale.