Mustika-vanillikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Munavaba, Marjad, Jõulud, Magustoit

Mustika-vanillikook

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    piparkooke või kaeraküpsiseid
  • 75 g
    võid või margariini
  • Täidis:
  • 8
    želatiinilehte
  • 3 dl
    vahukoort
  • 1 purk
    (700 g) vanillipudingit
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 pakki
    (100 g) külmutatud mustikaid
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • Peale:
  • 0.5 pakki
    (100 g) külmutatud mustikaid
  • 0.5 dl
    vett
  • 1 dl
    tarretisesuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vooderda lahtikäiv koogivorm (läbimõõt u 24 cm) küpsetuspaberiga. Pane piparkoogid või küpsised nt külmutuskotti ja tambi tainarulliga. Kalla puru kaussi ja sega hulka sulatatud rasvaine. Vajuta segu vormi põhjale.

Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Vahusta koor. Sega vanillipudingi hulka suhkur ja sulanud mustikad. Lase tilk sidrunimahla keema tõusta. Pressi želatiinilehed kuivaks ja lahusta need mahlas. Sega želatiinileem peene joana pudingi hulka. Lisa vahustatud vahukoor. Kalla segu põhja peale. Lase öö läbi hanguda. Lase ülejäänud mustikad koos veega keema. Sega hulka tarretisesuhkur ja lase keema tõusta. Lase pisut jahtuda. Tõsta mustikatarretis lusikaga koogi pinnale. Lase vähemalt pool tundi külmikus tarretuda. Kui tarretis on hüübinud, eemalda kook vormist.