Mustikapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Suvi, Marjad, Magustoit

Mustikapirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 150 g
    võid või margariini
  • 1 dl
    kristall-roosuhkrut või lauasuhkrut
  • 1
    muna
  • 1 dl
    täisteranisujahu
  • 1 dl
    kartulitärklist
  • 1 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 3 dl
    mustikaid
  • 200 g
    kohupiima või toorjuustu
  • 1
    muna
  • 3 sl
    suhkrut
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vahusta toasoe või ja suhkur valgeks vahuks. Lisa muna, samal ajal korralikult segades. Sega hulka omavahel segatud kuivained. Vajuta tainas ümmarguse, 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Raputa eelküpsetatud põhjale mustikad. Sega kohupiima või toorjuustu hulka muna, suhkur ja vanillisuhkur. Kalla segu mustikatele ning küpseta 175–200-kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, või kuni pind on hüübinud ja pisut värvi muutnud.

Pirukas on parim jahtunult või külmikus seisnult!