Odra-fetatäidisega tomatid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Jaanid, Varu aega, Lihtne valmistada, Suvi, Munavaba, Juur- ja köögiviljad, Grill, Salat

Odra-fetatäidisega tomatid

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4
    suurt tomatit
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Täidis:
  • 1 dl
    purustatud odrakruupe
  • 5 dl
    mahedamaitselist aedviljapuljongit (kuubikust või kastmepõhjast)
  • 150 g
    fetajuustu
  • 1 dl
    hakitud kivita oliive
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 0.5 dl
    hakitud tilli
 

Valmistamisjuhend

Loputa tomatid. Lõika tomatite pealmine osa ehk „müts“ ära. Kaabi tomatite sisu lusikaga välja. Maitsesta tomatid seestpoolt vähese soola ja pipraga. Tõsta tomatid ahjuvormi. Keeda odrakruubid mahedamaitselises aedviljapuljongis kaane all küpseks, selleks kulub umbes 20 minutit. Kui vaja, nõruta. Sega odrakruupide hulka murendatud fetajuust ja hakitud oliivid. Maitsesta sidrunimahla ja tilliga. Maitse.

Täida tomatid odra-fetaseguga. Tõsta tomatite mütsid kaaneks peale. Küpseta tomateid 175-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni tomatid on pehmenenud. Paku juurde rohkesti salatit.