Õuna-müslisai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Piknik

Õuna-müslisai

2 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 0.5 l
    hapupiima
  • 1 dl
    siirupit
  • 2.5 tl
    soola
  • 2 tl
    fenkoliseemneid
  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 pakk
    kuivpärmi
  • 2
    õuna
  • 4 dl
    helbemüslit, näiteks õuna-kaneeli
  • 10 dl
    saiajahu
  • 0.8 dl
    vedelat margariini või rapsiõli
 

Valmistamisjuhend

Soojenda hapupiim käesoojaks. Lisa siirup, sool ja uhmris purustatud fenkoliseemned. Sega nisujahu ja kuivpärm vedeliku hulka. Koori ja riivi õunad ning lisa riivõun ja müsli taina hulka. Lisa vähehaaval saiajahu, korralikult sõtkudes. Lisa rasvaine ja jätka sõtkumist, kuni tainas hakkab kausi küljest lahti tulema. Tainas võib jääda pehmeks. Lase tainal rätiku all kahekordseks kerkida.

Kalla tainas kahte kandilisse määritud vormi. Lase saiadel rätiku all 20 minutit kerkida. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes pool tundi. Kummuta vormist välja ja lase jahtuda.