Pidulikud ahjukartulid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Jaanid, Varu aega, Lihtne valmistada, Grill

Pidulikud ahjukartulid

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4
    suurt ahjukartulit
  • 100 g
    suitsusinki
  • 2 dl
    riivjuustu
  • 1 purk
    (150 g) crème fraîche'i
  • 2.5 sl
    pestokastet
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 sl
    hakitud peterselli
 

Valmistamisjuhend

Pese kartulid ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kartulitesse kahvliga augud. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes tund aega, kuni kartulid on küpsed. Lase kartulitel pisut jahtuda ja lõika neil noaga „kaas“ pealt. Uurista kartulite sisu lusikaga kaussi. Pane ka äralõigatud kaante pehme osa kaussi, et kasutada ära kogu kartul. Haki sink peeneks ning sega koos muude koostisainetega kartulimassi hulka. Täida kartulid singi-kartuliseguga. Täidis võib üle kartuli serva ulatuda. Tõsta ahju temperatuur 225 kraadini ning küpseta kartuleid 10–15 minutit, kuni need saavad kauni värvi. Paku juurde salatit.