Pliinid ja krevetisalsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Vene, Koorikloomad, Sisaldab mereande, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Uus aasta, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Piknik

Pliinid ja krevetisalsa

5 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Pliinid on talvise aja lemmik! Vaata lihtsat pliinide õpetust siit. Pliinidega koos maitseb hästi krevetisalsa, kus on muu hulgas punast sibulat, kappareid ja tilli. Paku pliine soojalt.

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    tatrajahu
  • 2
    kanamuna
  • 1 tl
    soola
  • Praadimiseks:
  • võid
  • Krevetisalsa:
  • 180 g
    krevette
  • 1
    väike punane sibul
  • 2 sl
    kappareid
  • 3 sl
    peenestatud tilli
  • riivitud sidrunikoor
  • 1
    küüslauguküüs
  • 2 sl
    oliiviõli
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sulata krevetid pakendil oleva õpetuse järgi. Soojenda piim ja lahusta selles pärm. Sega hulka jahu ja lase tainal tund aega kerkida. Eralda munakollased munavalgetest. Lisa tainale munakollased ja sool. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka. Küpseta pliine võis mõlemalt poolt kas pannkoogi- või pliinipannil. Tõsta soojendatud serveerimistaldrikule, kata fooliumiga ning hoia serveerimiseni 100-kraadises ahjus.

Nõruta krevettidest vedelik ja tõsta krevetid kaussi. Koori ja haki sibul ning tükelda kapparid. Lisa sibul, kapparid, till, sidrunikoor ja riivitud küüslauk krevettide hulka. Sega hulka õli ja maitseained. Paku krevetisalsat soojade pliinide juurde.