Pohla-mandlipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Marjad, Piknik, Magustoit

Pohla-mandlipirukas

9 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Selle küpsetise saladus on külmutatud pohlad ja mandlipuru. Paku pohlapirukat kas niisama või koos vanillijäätisega.

Lisa

Koostisosad

  • 150 g
    margariini või võid
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 3 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 pakk
    (80 g) mandlipuru
  • Täidis:
  • 4 dl
    külmutatud pohlasid
  • 2 sl
    kartulitärklist
  • 4 sl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vahusta pehme margariin ja suhkur. Lisa segades kanamuna. Sega kokku nisujahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Lisa jahu vedelikule ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1 dl tainast kõrvale ja sega selle hulka mandlipuru. Ülejäänud tainas vajuta jahuste kätega küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 26 cm) põhjale ja äärtesse. Sega kokku külmad pohlad, kartulitärklis ja suhkur. Tõsta marjasegu tainapõhjale. Murenda mandlipuruga tainasegu marjade peale. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Kata lõpupoole küpsetuspaberiga, et pirukas pealt ei kõrbeks.