Porgandi focaccia
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Euroopa, Itaalia, Sisaldab teravilja, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Laktoosivaba, Juur- ja köögiviljad, Vegan, Taimetoit, Piknik

Porgandi focaccia

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    porgandeid
  • 3.5 dl
    vett
  • 25 g
    (0,5 pulka) pärmi
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 8 dl
    sepikujahu
  • 4 sl
    oliiviõli
  • Peale:
  • 1 sl
    oliiviõli
  • soolahelbeid
 

Valmistamisjuhend

Pese, koori ja tükelda porgandid. Keeda soolaga maitsestatud väheses vees küpseks. Vala vesi ära ja püreesta porgandid.

Murenda pärm käesoojas piimas. Lisa porgandipüree, maitseained, pool õlist ja sõtku hulka jahu. Lase tainal umbes 45 minutit kerkida.

Määri ahjuvorm (u 25 x 35 cm) ülejäänud õliga. Kalla pehme tainas ahjuvormi. Nirista peale õli ja raputa pinnale soolahelbeid. Vajuta pinna sisse süvendeid, et maitsed leiva sisse imenduksid. Lase 15 minutit kerkida. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.