Porgandi-õunasupp ja pistaatsiasalsa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Munavaba, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Juur- ja köögiviljad, Taimetoit, Supp

Porgandi-õunasupp ja pistaatsiasalsa

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Küüslauku ja ürte sisaldav pistaatsiasalsa annab maitsvale porgandi-õunasupile iseloomu. Paku kas eelroana või krõbeda leiva peal.

Lisa

Koostisained

  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 500 g
    porgandit
  • 2
    õuna
  • 2
    pudrukartulit
  • 8 dl
    aedviljapuljongit
  • 1 purk
    (150 g) crème fraîche´i
  • soola
  • purustatud valget pipart
  • Pistaatsiasalsa:
  • 1 dl
    kooritud pistaatsiapähkleid
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • 2 sl
    peenestatud ürte, näiteks münti ja peterselli
  • 1 sl
    oliiviõli
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku potis õli sees. Koori ja tükelda porgandid, õunad ja kartulid ning lisa potti. Lisa potti aedviljapuljong. Keeda väiksel tulel, kuni porgandid ja kartulid on küpsed. Püreesta saumikseriga. Sega supi hulka crème fraîche ja maitseained. Aja supp kuumaks. Purusta pistaatsiapähklid ja riivi küüslauguküüs ning sega kokku salsa. Paku salsat supi juurde.

Sarnased retseptid

KASUTAJATE ARVUSTUSED