Põrsafilee Jamaica maitseseguga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Sealiha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Laktoosivaba

Põrsafilee Jamaica maitseseguga

5 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    põrsa sisefileesid
  • Jamaica maitsesegu:
  • 1
    värske tšilli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2 sl
    rapsiõli
  • 1 tl
    kuivatatud tüümiani
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • 1 tl
    jahvatatud kaneeli
  • 0.2 tl
    jahvatatud nelki
  • 1
    laimi mahl
 

Valmistamisjuhend

Valmista maitsesegu. Poolita ja tükelda tšilli. Koori ja peenesta küüslauguküüned. Sega ained kas uhmris või kausis kokku. Eemalda fileelt kelme. Hõõru maitsesegu fileede pinnale ja lase kinnikaetult külmikus maitsestuda kas paar tundi või järgmise päevani. Tõsta liha umbes tund aega enne grillimist toasooja. Grilli fileesid väligrillil, kuni pind saab mõnusa värvi. Tõsta liha ahjuvormi ja küpseta 160-kraadises ahjus või grilli järelsoojuses veel umbes 20 minutit, kuni liha on seest küps. Lase umbes 10 minutit fooliumi all tõmmata. Lõika fileed viiludeks.