Šampinjoni-peekonipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab seeni, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Piknik

Šampinjoni-peekonipirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 100 g
    margariini
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 2 sl
    vett
  • Täidis:
  • 1 karp
    (200 g) šampinjone
  • 1 pakk
    (140 g) peekonit
  • 0.5
    porrulauku
  • 1 dl
    riivitud Emmentali juustu
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 2
    kanamuna
  • 2 dl
    koort
  • 1 sl
    sinepit
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sega pehme rasvaine ja jahu sõrmedega purutaoliseks seguks. Lisa sool, muna ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt u 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee tainasse kahvliga augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi. Puhasta ja tükelda seened. Haki peekon ja porrulauk. Prae peekon kuival pannil pruuniks. Lisa pannile seened ja porru. Prae, kuni porru on pehmenenud. Tõsta jahtuma.

Raputa tainapõhjale riivitud Emmentali juust. Kalla peale peekoni-seenesegu. Sega kausis kokku riivitud parmesan, munad, koor, sinep ja pisut purustatud musta pipart. Kalla segu täidisele. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud.