Seene-tomatirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab seeni, Itaalia, Pearoog

Seene-tomatirisoto

2 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 karp
    (200 g) šampinjone
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    võid ja oliiviõli
  • 1.5 dl
    risotoriisi
  • 3.5 dl
    aedviljapuljongit
  • 2 sl
    tükeldatud päikesekuivatatud tomateid
  • peotäis rukolat
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • Lisaks:
  • riivitud parmesani
 

Valmistamisjuhend

Harja ja tükelda seened. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Prae seeni pajas, kuni vedelik on neist aurustunud. Tõsta seened pannilt. Kuumuta sibulat õlis. Lisa riis ja sega, kuni riis on läbipaistev. Lisa pisut aedviljapuljongit ning sega, kuni see on riisi sisse imendunud. Lisa väikeste koguste kaupa puljongit. Jätka hautamist ja puljongi lisamist umbes 20 minutit, kuni risoto on peaaegu küps. Lõpuks lisa hulka seened, päiksekuivatatud tomatid ja rukola. Maitsesta risoto sidrunimahlaga ja puista peale riivitud parmesani.