Sidruniga maitsestatud kartuli-kitsejuustuvorm
Meeldib
3 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid, Pearoog

Sidruniga maitsestatud kartuli-kitsejuustuvorm

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    kartulit
  • 1.5
    küüslauguküünt
  • 1
    sidruni peenelt riivitud koor
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1 pakk
    (150 g) pehmet kitsejuustu
  • 2 dl
    köögikoort
  • 1 dl
    piima
  • 2
    kanamuna
  • 1 tl
    kuivatatud tüümiani või rosmariini
  • 0.5 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • Vormi määrimiseks:
  • 2 sl
    margariini või õli
 

Valmistamisjuhend

Pese, koori ja viiluta kartulid. Koori küüslauguküüned ja lõika õhukesteks viiludeks. Määri ahjuvorm ja lao sellesse üks kiht kartuli- ja küüslauguviile. Pese sidrun korralikult ja riivi koor peene riiviga. Lisa kartulikihi peale riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lao järgmine kiht kartuleid. Tõsta peale kitsejuustutükke. Kata veel ühe kartulikihiga. Sega kausis kokku koor, piim, munad ja maitseained. Kalla segu kartuliviiludele. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni kartulid on küpsed. Enne serveerimist lase vormiroal pisut tõmmata. Paku juurde rohelist salatit või serveeri liha või kala kõrvale.