Sidrunine liivakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Lihavõtted, Gluteenivaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Sidrunine liivakook

20 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    margariini
  • 2 dl
    suhkrut
  • 3
    kanamuna
  • 1
    sidruni koor
  • 3.5 dl
    gluteenivaba jahusegu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • Vormi määrimiseks:
  • margariini
  • gluteenivaba riivsaia
  • Glasuur:
  • 2 dl
    tuhksuhkrut
  • 1.5 sl
    kohvijooki
  • 1 sl
    sulatatud margariini
  • kaunistuseks purustatud metspähkleid (kui soovid)
 

Valmistamisjuhend

Pese ja kuivata sidrun. Riivi koor peene riiviga. Vahusta mikseriga pehme margariin ja suhkur. Lisa ühekaupa munad, pidevalt segades. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja jahuga segatud küpsetuspulber. Kalla tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud ümmargusse koogivormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Lase pisut jahtuda ja kalluta vormist välja. Kui võimalik, glasuuri alles järgmisel päeval. Sega glasuuri ained omavahel kokku ja tõsta glasuur lusikaga koogile. Kui soovid, kaunista kohe pähklipuruga.