Sidrunisai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Lihavõtted, Jõulud, Piknik, Magustoit

Sidrunisai

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Saiatainas:
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    kardemoni
  • soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 7 dl
    nisujahu
  • 75 g
    võid või margariini
  • Täidis:
  • 1 purk
    (200 g) maitsestamata toorjuustu
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 0.8 dl
    suhkrut
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Peale:
  • pärlsuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Valmista tainas. Murenda pärm käesoojas piimas ja sega ühtlaseks. Lisa maitseained, suhkur, muna ja osa jahust. Sega veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks kandiliseks leheks. Sega toorjuust pehmemaks ning maitsesta sidrunikoore ja suhkruga. Määri segu tainale. Keera tainas tihedaks rulliks. Lõika rullist 12 tükki.

Vooderda kitsas (u 16 x 37 cm) ahjuvorm küpsetuspaberiga. Täida vorm saiadega, asetades vormi kaks saia kõrvuti. Kata rätikuga ja lase 15 minutit kerkida. Määri pind munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 20–25 minutit.