Šokolaadine kook
Meeldib
24 10
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Šokolaadine kook

14 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g
    tumedat šokolaadi
  • 50 g
    võid või margariini
  • 6
    kanamuna
  • 2 dl
    suhkrut
  • 3 dl
    mandlijahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 dl
    nisujahu
  • Piimašokolaadi vaht:
  • 200 g
    piimašokolaadi
  • 200 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 3 dl
    vahukoort
  • Glasuur:
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • 1 dl
    vahukoort
 

Valmistamisjuhend

Valmista koogipõhi päev enne koogi kokkupanekut. Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga. Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis rasvaine ja lisa šokolaad. Tõsta kastrul pliidilt ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud.

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahusta munakollased koos suhkruga sama vispliga. Sega munakollasevaht šokolaadi hulka. Lisa mandlijahu ja nisujahu-küpsetuspulbri segu. Sega munavalgevaht ettevaatlikult taina hulka. Kalla tainas vormi.

Küpseta kooki 175-kraadise ahju keskmises osas umbes tund aega. Enne vormist eemaldamist tõsta korraks restile jahtuma. Võta kook vormist ja puhasta vorm. Pane vorm koogile katteks peale ja lase järgmise päevani külmikus seista.

Valmista vaht. Tükelda ja sulata piimašokolaad kas veevannil või mikrolaineahjus. Lase jahtuda. Vahusta koor. Sega toorjuust kausis pehmemaks ning sega hulka sulašokolaad. Lisa vahustatud vahukoor.

Lõika kook kaheks osaks. Määri piimašokolaadi vaht koogipõhjale. Tõsta peale teine koogipõhi.

Valmista glasuur. Tükelda šokolaad. Kuumuta koor kastrulis keemiseni. Lisa hulka šokolaad. Tõsta kastrul pliidilt ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud. Vala glasuur aeglaselt koogi peale ja äärtele. Lase koogil külmikus taheneda.