Šokolaadisai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Uus aasta, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Munavaba, Jõulud, Taimetoit, Magustoit

Šokolaadisai

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Tume šokolaad annab rullbiskviiti meenutavale saiale täidlust.

Lisa

Koostisosad

  • 75 g
    margariini
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.2 tl
    soola
  • 7.5 dl
    nisujahu
  • Vahele:
  • 50 g
    tumedat šokolaadi
  • 50 g
    margariini
  • 4 sl
    suhkrut
  • Peale:
  • 3 sl
    piima
  • 3 sl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Sulata margariin. Lisa piim ja soojenda käesoojaks. Vala kaussi ja murenda hulka pärm. Sega hulka suhkur, sool ja osa jahust. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku tainaks. Lase tainal rätikuga kaetult kahekordseks kerkida.

Sõtku tainas jahusel laual sitkemaks ja rulli nelinurkseks. Tükelda ja sulata šokolaad. Määri tainale pehme rasvaine ja pane peale šokolaad. Raputa peale suhkrut. Keera tainas rulli. Tõsta rull küpsetuspaberiga vooderdatud umbes 1,5-liitrisesse leivavormi. Lase rätiku all 15 minutit kerkida. Määri sai pealt piimaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit. Kummuta sai vormist välja.