Sõõrikud
Meeldib
30 6
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Lihavõtted, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Sõõrikud

35 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    (kaera)piima
  • 50 g
    pärmi
  • 1.5 dl
    kristallsuhkrut
  • 1 sl
    kardemoni
  • 1 tl
    soola
  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    vedelat margariini
  • 14 dl
    nisujahu
  • Praadimiseks:
  • 1 l
    rapsiõli
  • Glasuuriks ja kaunistuseks:
  • 6 dl
    tuhksuhkrut
  • 6 sl
    punast marjamahla
  • kookoshelbeid
  • nonparelle või strösleid
 

Valmistamisjuhend

Soojenda piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa suhkur, kardemon, sool, munad ja margariin. Sõtku taina hulka vähehaaval jahu. Sõtku, kuni tainas on sitke ja hakkab kausi äärte küljest lahti tulema. Lase rätiku all umbes 30 minutit kerkida. Kummuta tainas jahuga kaetud lauale. Sõtku tainast õhumullid välja. Vormi tainast kaks kangi ja jaga need väikesteks tükkideks. Veereta tükid pallideks ja lase rätiku all 30 minutit kerkida. Vajuta palli sisse sõrmega auk, pista sõrm auku ja keeruta palli sõrme otsas, nii et auk muutub suuremaks. Kuumuta õli potis 170–180-kraadiseks. Õli on sobivalt kuum, kui õlisse kukutatud saiatükk umbes minutiga pruunistub. Pane õli sisse ettevaatlikult paar sõõrikut korraga. Küpseta mõlemalt poolt 1–2 minutit. Tõsta sõõrikud köögipaberiga kaetud taldrikule. Sega kokku tuhksuhkur ja mahl. Lisa suhkrut või mahla, kuni saad sobiva konsistentsiga segu. Tõsta glasuur supitaldrikusse. Tõsta eraldi taldrikutele kookoshelbeid või nonparelle. Kasta jahtunud sõõrikud glasuuri sisse ning seejärel kas kookoshelvestesse või nonparellidesse.