Spargli-rukolapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Suhkruvaba, Suvi, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Uus aasta, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Prantsuse, Vahemere, Eelroog

Spargli-rukolapirukas

12-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Taigen:
  • 100 g
    võid või margariini
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    riivjuustu
  • 2 sl
    külma vett
  • Täidis:
  • 250 g
    rohelist sparglit
  • 1
    pott rukolat
  • 250 g
    crème fraîche'i
  • 1 dl
    piima või koort
  • 2
    kanamuna
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.5 tl
    soola
  • näpuotsatäis purustatud musta pipart
  • 2 dl
    riivitud juustu
 

Valmistamisjuhend

Mudi või, jahu ja riivitud juust sõrmedega teraliseks seguks. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Vajuta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee kahvliga põhja sisse augud. Tõsta taigen täidise tegemise ajaks külma.

Loputa sparglid ja lõika varre küljest mõnesentimeetrine puine ja kõva osa ära. Koori spargleid nuppude poolt varre suunas liikuvaotsalise koorimisnoaga. Tükelda spargel ja jäta nupud alles. Keeda sparglit mõni minut väheses vees. Kurna.

Peenesta rukola. Sega crème fraîche, piim/koor ja munad ning maitseained. Lisa hulka riivitud juust, peenestatud rukola ja sparglitükid. Vala segu pirukapõhja peale. Aseta pinnale spargliotsad.

Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 35 minutit või seni, kui täidis on hüübinud.