Sügisene lihapada
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Lambaliha, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab lambaliha, Sisaldab veiseliha, Varu aega, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Laktoosivaba

Sügisene lihapada

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Mahlast ja muredat lihapada on kerge teha valmis pajalihasegust. Või tee lihasegu ise. Kui soovid, asenda osa vedelikust punase veini, valge veini või siidriga. Paku juurde kartuliputru või keedukartuleid.

Lisa

Koostisosad

  • 25 g
    võid või margariini
  • 1.5 kg
    pajalihasegu või näiteks veiseliha, sealiha ja põdraliha segu
  • 3
    suurt sibulat
  • 4
    keskmise suurusega porgandit
  • 200 g
    juursellerit
  • 1
    värske pastinaak
  • 1 tl
    soola
  • 2
    loorberilehte
  • 2.5 sl
    aedvilja- või lihakastmepõhja
  • musta pipart otse veskist või 15 tervet musta pipra või vürtspipra tera
  • 7.5 dl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Tõsta liha umbes pool tundi enne küpsetamist toasooja. Sulata pajas või potis või. Lisa lihakuubikud ja prae niikaua, kuni lihatükid on läbinisti värvi muutnud. Koori sibulad, porgandid, juurseller ja pastinaak ning lõika tükkideks. Lisa liha hulka.

Lisa ka sool, loorberilehed, kastmepõhi, pipar ja vesi. Pane pada 175-kraadisesse ahju ja küpseta 4–6 tundi. Võid vähendada ahju temperatuuri ka 150 kraadini. Küpsetamise ajal jälgi vedeliku kogust ja kui vaja, vala vedelikku juurde.