Täidetud pikkpoiss
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sisaldab liha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Uus aasta, Varu aega, Keskmine raskusaste, Jõulud

Täidetud pikkpoiss

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 dl
    riivsaia
  • 2 dl
    koort, piima või vett
  • 2
    muna
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 tl
    soola
  • 1 karp
    (700 g) veisehakkliha
  • 8
    kuivatatud aprikoosi
  • Täidis:
  • 75 g
    kitsejuustu
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku riivsai, vedelik, munad ja maitseained. Lase 5 minutit paisuda. Lisa hakkliha ja hakitud aprikoosid. Sõtku mass ühtlaseks. Vormi mass märgade kätega pätsiks. Tõsta pikkpoiss küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Suru hakkliha keskele pikisuunas vagu. Tükelda kitsejuust ja suru vakku. Vormi pätsi, nii et täidis oleks hakklihaga kaetud. Keera pikkpoiss tagurpidi. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 40 minutit.