Taimerisotto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Juur- ja köögiviljad, Taimetoit

Taimerisotto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Taimerisotto maitseb hästi kas eraldi toiduna või liha, kana või kala juurde. Maitsesta parmesani, soola ja pipraga.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske porgand
  • 1
    väike suvikõrvits
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 2.5 dl
    risottoriisi
  • 6 dl
    aedviljapuljongit
  • 3 sl
    riivitud parmesani
  • soola
  • musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Pese porgand ja suvikõrvits. Lõika need kuubikuteks. Koori ja peenesta sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta suvikõrvitsakuubikuid pannil õlis, kuni need saavad pisut värvi. Tõsta pannilt ära. Pane pannile sorts õli ning lisa porgandid ja sibulad. Kuumuta paar minutit. Lisa riis ja sega, kuni riis on läbipaistev. Lisa väikeste koguste kaupa puljongit, lastes enne juurdelisamist eelmisel portsul riisi sisse imenduda. Jätka hautamist ja puljongi lisamist niikaua, kuni risotto on küps, umbes 20 minutit. Lisa suvikõrvits. Maitsesta parmesani, soola ja pipraga.