Talupoja krõbekartulid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Eelroog, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Laktoosivaba, Juur- ja köögiviljad, Vegan, Taimetoit

Talupoja krõbekartulid

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Ise tehes saab mõnusaid, pealt krõbedaid ja seest pehmeid krõbekartuleid. Krõbekartuliteks tasub valida üldkartulisort. Talupoja krõbekartulid on tavalistest jämedamad ja ka mahlasemad.

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    kartuleid
  • 2 l
    vett
  • 1 sl
    soola
  • Frittimiseks:
  • 7 dl
    rapsiõli
  • Maitsestamiseks:
  • soola
 

Valmistamisjuhend

Kasuta krõbekartulite valmistamiseks kõrget paksu põhjaga ja kaanega potti või pada. Õli temperatuuri mõõtmiseks kasuta termomeetrit. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lõika kooritud kartulid ühesuurusteks 2 cm paksusteks kangideks. Keeda kartuleid umbes 9 minutit. Kartulid ei tohi lõheneda. Tõsta kartulid vahukulbiga veest välja ja pane köögipaberile 15 minutiks kuivama. Kuivata pott täiesti kuivaks. Kuumuta potis õli 160-kraadiseks. Küpseta kartuleid mitmes jaos 3 minutit.Lase jälle köögipaberi peal 15 minutit kuivada. Kuumuta õli 180-kraadiseks ning küpseta kartulid krõbedaks ja kuldpruuniks. Lase kartulitel hetk köögipaberil kuivemaks nõrguda ja maitsesta need soolaga.