Tillipestoga kergsoolalõhe
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Kala, Sisaldab pähkleid, Uus aasta, Kiire valmistada, Keskmine raskusaste, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Laktoosivaba, Sisaldab kala, Piknik

Tillipestoga kergsoolalõhe

15 portsjonit
Kiire valmistada
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    luudeta lõhefileed koos nahaga
  • 3 sl
    suhkrut
  • 3 sl
    jämedat meresoola
  • purustatud valget pipart
  • Tillipesto:
  • 3 sl
    kooritud mandleid
  • kimp tilli
  • 2.5 sl
    rapsiõli
 

Valmistamisjuhend

Tõsta lõhefilee lõikelauale, nahk allapoole. Eemalda luud ja lõika filee kaheks tükiks. Raputa peale soola, suhkrut ja pipart.

Aseta fileetükid lihapooled vastakuti ja keera kala tugevalt võipaberisse. Pane kilekotti ja tõsta peale kerge raskus, nt paksem lõikelaud. Lase umbes ööpäev külmas kohas maitsestuda. Keera kotti paar korda, et tükid soolduksid ühtlaselt.

Peenesta mandlid ja till kannmikseris. Vedelda õliga. Pühi kala pinnalt maitseained. Määri kala pinnale pesto. Lõika filee õhukeste ribadena naha küljest lahti.