Ürdi-kohupiimapirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Piknik

Ürdi-kohupiimapirukad

12 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 3.5 dl
    nisujahu
  • 125 g
    võid või margariini
  • 0.5 purki
    (125 g) lahjat kohupiima
  • 1 tl
    Provence'i ürdisegu
  • Täidis:
  • 1 dl
    peenestatud ürte, näiteks basiilikut, peterselli, münti
  • tükk porrulauku
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 0.5 purki
    (125 g) lahjat kohupiima
  • 1 dl
    koort
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 2
    kanamuna
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sega köögikombainis kokku jahu ja tükeldatud rasvaine. Lisa kohupiim ja maitsesegu ning surista kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas 12 väikse pirukavormi või muffinivormi põhjale ja äärtesse. Võid küpsetada ka ühe suure piruka. Tõsta tainapõhjad täidise tegemise ajaks külma. Peenesta ürdid. Peenesta loputatud porrulauk ja küüslauguküüs. Kuumuta porrut ja küüslauku õlis. Tõsta kõrvale ootama. Sega kokku kohupiim, koor, riivitud parmesan, munad, maitseained ja ürdid. Vajuta pirukapõhjadesse kahvliga auke ja jaga sibulasegu vormidesse. Tõsta peale juustusegu. Küpseta 225-kraadises ahjus väikseid pirukaid umbes 15 minutit ja suurt pirukat 20–25 minutit.